Hem

Nyheter

Allmän info om Pontus

Info om hemsidan

Mina projekt

Intressen

Vad jag pluggat/r

Referenser och CV

Kontakta mig
www.PontusNaslund.se


Personliga intressen

Folkbildning och klassiska bildningstraditioner intresserar mig mycket. Jag uppskattar att ta del av och försöka erbjuda inblickar i samtida vetenskap och forskning, på en mängd områden. Framförallt är jag intresserad av livsfrågor, samhällsliv och vad jag vill kalla för methesofi, berusningslära. Språk, psykologi och datorteknik är även det favoriserade ämnen.

Under uppväxten var hästar och rytteri ett stort intresse för mig, vilket idag främst finns kvar som en dålig vana att bedöma vilken grad av muskelatrofi bakom bogbladen hästar jag ser drabbats av. De flesta hästägare har en föreställning om att det är okej med en hästrygg där manken sticker upp som ett torn över två gropar bakom bogbladen. Jag hyser en djupt sittande avsky för dessa människor.

Sedan hösten 2011 är jag transportcyklist. Det mesta som ligger inom fem mils avstånd från min bostad cyklar jag till, i ur och skur. Hittills har det antagligen inneburit omkring fem-sex-hundra mil varav lite mer än trehundrafemtio är spårade med GPS-mottagare sedan mars 2012. Det är en fantastisk motionsform och ett utmärkt transportmedel. En bra dag ligger snitthastigheten mellan tjugosju och trettiotvå kilometer i timmen, ungefär som en äldre moped. Avsikten är att utöka med sport- och terrängcyklar när jag har råd, idag är jag begränsad till en cityhybrid med aluminiumram.


Jag behöver kapitalförvärv av arbete. Maila mig på pontus[snabel-a]pontusnaslund.se om du har något att erbjuda eller känner till någon som rekryterar.
© Pontus Näslund